XVII СУСРЕТИ ЗАПОСЛЕНИХ У СОЦИЈАЛНОЈ ЗАШТИТИ РС

У периоду од 18.6.2017.године до 23.06.2017.године одржани су XVII сусрети запослених у социјалној заштити РС у Чању. Суорганизатор Сусрета је било Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

На Сусретима је учествовало 48  установa, са укупно 531 учесникoм, од којих су две установе из региона, Црна Гора -Бијело Поље, Републике Српске-Бања Лука и Екипа Независног синдиката БАС, као и један број гостију.

Првог дана сусрета –почели смо свечаним дефилеом екипа и отварањем сусрета на спортском терену. Уз пригодан говор председнице синдиката Мирјане Вељовић, Сусрете је отворио Момир Јовановић један од оснивача синдиката социјалне заштите. После отварања Сусрета организовали смо музичко дружење на спортском терену уз игру и песму где се касније то пренело у ресторан-  башту уз дружење и упознавање -представљање музичког бенда. У наставку програма било је афоризама,разних комичних, шаљивих прича и скечева.

Другог дана наставили смо са културно забавним активностима у ресторан – башти.Током вечери организовано је такмичење у скакутању и ношењу чаша напуњених водом-такмичили су се колеге и колегинице из Дома Сурдулица, колеге синдиката Београд као и колеге и колегинице из ГЦ Крушевац. Победила је екипа из Дома Сурдулица.

Данило Дамљановић и Петар Станковић – добили су награду 7 дана боравка у синдикалном одмаралишту на Златибору.

Трећег дана сусрета организовали смо избор за најлепшу колегиницу и колегу сусрета. Наступили су колегинице из установа Лесковца, Панчева, Матарушке Бање, Ужица, Београда. Одлуком жирија победила је колегиница Марија Николић из Ужица. За најлепшег колегу – мистера ,такмичили су се колеге из Београда, Апатина, Новог Сада – Одлуком жирија победио је колега Коста Стојановић из Београда. Награда за обоје је продужени викенд на Копаонику.

Четвртог дана сусрета, између осталог, бирали смо најбољи глас спортских сусрета-  најбоље отпевана песма. Било је пријављено 12 такмичара из Бања Луке, Смедерева, Београда, Матарушке Бање, Новог Сада, Сурдулице, Апатина и Суботице. Одлуком жирија победио је колега Бјелајац Владимир из Бања Луке. Награда 7 дана боравка у синдикалном одмаралишту на Златибору.

Петог дана, свечано завршно вече почело је поделом пехара, медаља и плакета на спортском терену, говором председнице Синдиката Мирјане Вељовић, спуштањем заставе Синдиката ,и величанственим ватрометом. У току свечане  вечери представљени су победници свих вечери дружења у културно-забавним активностима,које су организоване у паузи музичког дела. У наставку музичког програма успели смо да анимирамо колеге и колегинице уз песму и игру.