МИНИСТАР ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ: Сарадња између Министарства и Синдиката предуслов решавања актуелних питања у систему социјалне заштите

Дана 26.06.2019. године у Геронтолошком Центру Београд одржана је редовна седница скупштине Синдиката запослених у социјалној заштити. Пре почетка седнице делегатима се обратио и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић. У обраћању делегатима министар је истакао важност сарадње између Министарства и Синдиката и да су сви проблеми који постоје заједнички проблеми и да се само уз учешће свих могу успешно решавати.

Обраћајући се делегатима на скупштини министар Ђорђевић рекао је да је неопходно да Синдикат и сви запослени буду део сваког процеса у систему социјалне заштите, а који се односи на решавање проблема који су се нагомилали у дужем периоду иза нас. Навео је да жели да омогући свим запосленима да напредују, да раде на себи јер ће то на дуже стазе донети велики напредак у квалитету услуга које се пружају у систему социјалне заштите и на крају добробити корисника због којих наш систем и постоји.

Након обраћања министра Ђорђевића делегатима на скупштини обратио се и Предгар Радовић, помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност послова.

Редовна седница скупштине Синдиката протекла је у конструктивном раду на којем је разматран извештај о раду Статутарне Комисије и извештај о раду Надзорног одбора. Делегати на скупштини донели су одлуку о раскидању споразума са Заједницом синдиката из којег Синдикат запослених у социјалној заштити излази после две године проведене у Заједници синдиката.  Договорено је да се на следећој седници скупштине разматра доношење новог Статута синдиката.